Brexit uitgesteld tot 31 oktober 2019

De Europese regeringsleiders en de Britse premier Theresa May zijn overeengekomen dat de Brexit wordt uitgesteld tot 31 oktober met de optie om eerder dan de genoemde datum de EU te verlaten. Europees president Donald Tusk drukt de Britten dan ook op het hart om deze extra tijd niet te verspillen.

Juni 2019
Het is nu aan het Britse parlement om een uitstapakkoord goed te keuren om de EU op een ordelijke manier te verlaten. Tot die tijd blijft het Verenigd Koninkrijk een lid van de EU met alle bijkomende rechten en plichten, zo ook deelname aan de Europese verkiezingen van 23 mei. Als de Britten zonder een uitstapakkoord niet mee doen aan deze verkiezingen, dan zal het VK op 1 juni de EU verlaten. May benadrukt dan ook dat ze voor die tijd de EU wil verlaten.

Op verzoek van de Franse president Emmanuel Macron wordt er ook een top ingelast in juni om de vorderingen van de Brexit te bespreken. De top is vooral bedoeld om het gedrag van de Britten binnen de EU te monitoren en te kijken of ze de Europese besluitvorming niet lopen te traineren van binnenuit.

Over het eerder gesloten uittredingsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zal niet worden heronderhandeld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven