o.b. introduceert biologische tampons met plantaardige applicator

o.b. heeft een nieuw, milieuvriendelijk menstruatieproduct op de markt gebracht: een plantaardige applicator. Samen met zijn nieuwe 100% gecertificeerde biologische tampons introduceert het bedrijf nu een applicator die van tot 92% hernieuwbare bronnen is gemaakt. Net als de rest van zijn tampons kun je ervoor kiezen om de nieuwe biologische tampons van o.b. met of zonder de plantaardige applicator te gebruiken, zo liet het bedrijf weten. De tampons zijn nu bijna overal verkrijgbaar, waaronder bij grote retailers, drogisterijen, supermarkten en op Amazon.

"Onze Tru-Comfor applicator is 92% plantaardig en bestaat voornamelijk uit suikerriet, een hernieuwbare bron", zei Devon Driscoll, brandmanager bij Edgewell Personal Care, de moederonderneming van o.b.. "De overige 8% is gemaakt van materialen die gebruikt worden bij de vervaardiging van traditioneel plastic en die veilig zijn bevonden door de FDA, als ze naar behoren worden gebruikt. Hoewel deze applicators na gebruik nog in je gewone afvalemmer moeten worden gegooid, heeft suikerriet wel de potentie om het aantal bronnen dat nodig is om deze applicatoren te produceren te verminderen, vergeleken met traditionele applicatoren. De nieuwe tampons worden gemaakt van 100 % gecertificeerd biologisch katoen en kosten €6,2 per 18 tampons met applicatoren of voor 24 tampons zonder applicatoren.

Het verminderen van plastic voor eenmalig gebruik heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen, maar menstruatieproducten maken vaak geen onderdeel uit van dit onderwerp. Volgens een rapport dat in 2019 in het dagblad Sustainability is gepubliceerd, gebruiken meer dan 100 miljoen vrouwen ter wereld tampons en iedere vrouw gebruikt gemiddeld 11.000 tampons in haar leven. Bovendien zouden tampons volgens het rapport binnen zes maanden biologisch afgebroken moeten worden, maar omdat veel tampons toch wat plastic bevatten, kan dit veel langer duren.

"Hoewel we er altijd van overtuigd zijn geweest dat de beste applicator helemaal geen applicator is, weten we ook dat veel vrouwen het prettig vinden om een applicator te gebruiken", zegt Driscoll. "o.b. is al bijna 70 jaar de progressieve keuze in menstruatieproducten en we zijn zeer toegewijd aan het introduceren van steeds duurzamere vrouwelijke hygiëneproducten." 

En hoe meer duurzame opties er zijn, hoe beter. Menstruatieproducten die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik eindigen niet altijd op de vuilnisbelt. Plastic tampons kunnen ook in de oceanen en op het strand terechtkomen, waar dieren ze proberen te eten, zo meldt het rapport. Als ze worden blootgesteld aan licht kunnen plastic applicatoren bovendien afgebroken worden tot microplastics van vijf millimeter of kleiner zijn, en kunnen ze gevaarlijk zijn voor mensen en dieren.

Maandverband doet het niet veel beter. Hoewel maandverband het meest favoriete menstruatieproduct ter wereld is, worden ze soms van tot wel 90% plastic gemaakt, en "bevatten ze tot wel vier plastic tasjes", zo meldt de BBC. En hoewel er op de meeste menstruatieproducten de waarschuwing staat dat ze niet door het toilet gespoeld kunnen worden, geven waterbedrijven jaarlijks tonnen uit om verstoppingen die veroorzaakt worden door menstruatieproducten op te lossen.

Bron: Bustle 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven