'Made in Nature' promoot Italiaanse biologische kiwi's in Duitsland

Na de officiële introductie op Fruit Logistica is het Italiaanse biologische fruit nu in Duitsland aangekomen waar het centraal zal staan tijdens activiteiten in het kader van het Europese project 'Made in Nature'- Ontdek de beginselen van de biologische teelt van CSO Italië. Tijdens het eerste winkelevenement stonden de Italiaanse biologische kiwi's van Brio in de spotlight, dat sponsor van het project is. Een week lang waren er voor het winkelend publiek speciale stands ingericht met informatiemateriaal in 140 filialen van Tegut, een grote Duitse retailketen die sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw voorop loopt op het gebied van biologische en natuurvoeding. 

Biologische Italiaanse kiwi's worden in heel Europa gewaardeerd om hun gecertificeerde teelt en de expertise van Italiaanse telers. Het fruit wordt geteeld in de meest geschikte gebieden, die wereldwijd beschouwd worden als de belangrijkste teeltgebieden op het noordelijk halfrond.

Er zijn twee populaire kiwirassen: een ras met groen vruchtvlees dat een lichtzure smaak en zachte textuur heeft en rijk is aan vitamine-C en vezels en een ras met geel vruchtvlees dat zoet is en een aromatische exotische smaak heeft. 

Het seizoen van groene kiwi's loopt in Italië van november tot juni. Gele kiwi's worden van november tot maart geteeld. 

De promotie van 'Made in Nature' in Duitsland maakt onderdeel uit van de vele handels- en B2B-activiteiten van dit project dat gericht is op het promoten van Italiaanse bio-AGF en focust op consumenten en professionals in Italië, Frankrijk en Duitsland. De komende maanden zullen er in winkels en op handelsbeurzen, waaronder Macfrut in Rimini, nog volop promotionele activiteiten plaatsvinden. 

Voor meer informatie:
Jessica Sabatini 
Made in Nature 
Tel: +39 338 7307649 
Email: jessica.sabatini@fruitecom.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven