De Kaasfabriek bestaat 10 jaar

"De goedlopende bio-merken willen we er graag in houden"

Tholen – De Kaasfabriek in Woerden bestond op 1 april exact 10 jaar. Erik van Dam vertelt dat de focus de laatste jaren minder op biologisch is komen te liggen. Een aantal bio-merken hebben zich de laatste jaren echter zodanig bewezen, dat ze een belangrijke plek innemen in het aanbod van De Kaasfabriek. "Door onze samenwerkingen met het Deense merk Thise, de Duitse kaasmakerij Zurwies en De Mèkkerstee uit Ouddorp kunnen we leuke onderscheidende biologische kazen bieden aan de speciaalzaken. Dit zijn stuk voor stuk goedlopende merken die we graag in ons assortiment willen houden", vertelt Erik.

Erik schat het biologische aandeel binnen De Kaasfabriek op dit moment op zo'n 10%. "Daarmee heeft biologisch echt nog een serieus aandeel bij ons." De belangrijkste doelgroep van De Kaasfabriek zijn de kaas- en foodspecialisten. "We hebben een paar biologische markthandelaren waar we aan leveren. Voor de rest moeten we het vooral hebben van specialisten die zich willen onderscheiden met onder meer onze biologische kazen. De producten van Thise zijn in de speciaalzaken inmiddels vrij goed ingeburgerd. De laatste nieuwkomer van Thise is bijvoorbeeld de Rød Fyrtårn, ofwel de Rode Vuurtoren. Dit is een biologische roodkorst kaas."

De ondernemer geeft aan dat het bedrijf mooi doorgroeit. "We zijn ook op zoek naar een nieuw pand." De komende periode zal de nodige aandacht geschonken worden aan het jubileum. Zo krijgt deze week elke klant de gelegenheid om één artikel te bestellen met 10% korting.

Authentiek plaatje
Biojournaal bezocht De Kaasfabriek in het voorjaar van 2015 voor een reportage. Opvallend genoeg lijkt het pand van De Kaasfabriek totaal niet op de fabriek die op het logo staat. Erik had daar een simpele verklaring voor: "Het is ook niet hetzelfde pand. In het logo heb namelijk ik een foto van de oude zuivelfabriek in Soest verwerkt. Dit vond ik een mooi authentiek plaatje." Hij gaf toen ook toe dat ook de naam regelmatig voor verwarring zorgt. Veel mensen denken namelijk dat De Kaasfabriek ook zelf kaas maakt. Het bedrijf krijgt wekelijks aanvragen binnen voor een rondleiding. "Ondanks deze verwarring heb ik nooit spijt gehad van mijn keuzes", vertelde Erik lachend.

Voor meer informatie:

Erik van Dam
De Kaasfabriek
Zegveldse Uitweg 5
3443 JE Woerden
0348 820399
erikvandam@dekaasfabriek.nl  
www.dekaasfabriek.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.