België: Bio-boerderij wint milieuprijs ‘de Groene Boei’

Op woensdag 27 maart werd de milieuprijs ‘De Groene Boei’ overhandigd aan Klaas en Teja Devreese - De Prins van de Caiphashoeve in Leffinge (België). Ze werden gehuldigd voor hun biologische boerderij met melkvee.
 
Op de hoeve worden gewassen eigenhandig geteeld en als voeder gebruikt aan dieren, de geproduceerde mest wordt verwerkt op het terrein en voor de eigen gewassen, zoals oergranen, uitgestrooid. Die oergranen worden door bakkerij Decock uit Oostende gebruikt voor het bakken van biologisch desembrood. 

De milieuraad heeft de prijs toegekend omdat het bedrijf garant staat voor duurzaamheid en alternatieve werkwijzen gebruikt.

Henk Dierendonck, schepen van landbouw: "Ik ben verheugd dat een landbouwbedrijf deze prestigieuze prijs in de wacht sleept. Het is een bewijs dat landbouw en milieu wel degelijk hand in hand gaan. Het toont aan dat de landbouw wel degelijk bezorgd is om ons milieu en inspanningen levert. Het kan natuurlijk altijd beter en ik hoop dat deze prijs nog meer landbouwers inspireert om in te zetten op duurzaamheid."

Bron: Middelkerke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven