Zaterdagmiddag 13 april

Bezoek aan biologische boerderij Arink in Lievelde

Op zaterdagmiddag 13 april vindt een bezoek aan de biologische boerderij Arink uit Lievelde plaats. De excursie is een initiatief van de commissie Inspiratie en Ontmoeting van Protestantse gemeente Eibergen, Rekken en Neede.

Overal zijn initiatieven om het leven duurzamer te maken. Ook boeren proberen te veranderen. John Arink en Liane Betting in Lievelde zijn hier al jaren bezig en werken met de kracht van de natuur. Ze houden  vijftig koeien, kalveren blijven op de boerderij en mogen grazen in natuurgebieden rond het Korenburgerveen. Onlangs waren ze met hun bedrijf in het programma BinnensteBuiten. Hun witschimmelkaas is behoorlijk bekend en het vlees wordt in natuurvoedingswinkels en in hun boerderijwinkel verkocht. Doordat bezoekers graag op de boerderij een kopje koffie wilden drinken, is er uiteindelijk een hooimijt met behulp van roggestro van eigen land, douglashout en leem omgebouwd tot 'Biotel', een gezellige plek waar ook gedineerd en gelogeerd kan worden. John en Liane hebben de bedoeling om aan iedereen te laten zien 'dat het gewoon kan, biologisch boeren'.

Op zaterdagmiddag 13 april organiseert Inspiratie& Ontmoeting van PKN kerk Eibergen, Rekken en Neede een bezoek met rondleiding aan boerderij Arink waarbij de deelnemers uitleg krijgen over alle aspecten van het biologisch boeren. Vertrek 14:00 uur bij De Huve in Eibergen. Deelnamekosten zijn drie euro per persoon en wie mee wil, moet zich voor 9 april aanmelden bij Ans Pietersen, e-mail: anspietersen@hotmail.com of tel. 0545 473194.

Bron: Achterhoek Nieuws Berkelland Eibergen-Neede


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven