Infodag Warmonderhof: donderdag 4 april

Een dagje meelopen op een school waar je boer kan worden? En dat niet alleen: Warmonderhof is een biodynamische landbouwschool en op deze school wóón je ook en je werkt er dagelijks in de tuinbouw, veehouderij, akkerbouw of fruitteelt. Door deze combinatie van theorie en praktijk leer je het boerenvak van binnenuit: door het te doen en door er te leven. Warmonderhof nodigt alle jongeren in Nederland uit te komen proeven aan het boerenleven: buiten werken, op verantwoorde wijze voedsel telen, direct contact met de klant en zelf ondernemen. 

De informatiedag geeft een goede indruk van het wonen, werken, leren zoals dat gaat op Warmonderhof. Met een proefles in de ochtend, een rondleiding over de boerderijen en de school en een lunch bij de studenten in hun huisjes op het erf. ’s Middags ga je op het land of in de stallen aan het werk. Je helpt mee bij planten, zaaien, wieden, oogsten, koeien verzorgen, land bewerken, snoeien en ga zo nog maar even door. De Hofwinkel is geopend met producten van eigen land. Er is tijd voor al je vragen over toekomstperspectief en instroomniveaus want op deze school kun je instromen van vmbo tot en met vwo. Veertig procent van de studenten heeft een opleiding van havo of hoger. Voor elk niveau is er hier heel veel te leren. De basis van de opleiding is de biodynamische, gemengde landbouw, die is gestoeld op de antroposofische visie van Rudolf Steiner. Dit is de ultieme kringlooplandbouw, zoals minister Carola Schouten die graag ziet in de landbouw van de toekomst.

Wat is Warmonderhof?
Warmonderhof is een opleidingscoöperatie van twee organisaties die samen zorgen voor wonen, werken, leren. Aeres Warmonderhof is de school en stichting Warmonderhof is de boerderij en woonderij. Samen verzorgen zij een vakopleiding voor biodynamische land- en tuinbouw op MBO 3 en 4. 

Voor welke leerlingen is de biodynamische landbouw geschikt?
De studenten zijn afkomstig uit heel Nederland, Duitsland en Engeland en de verhouding man-vrouw is 50-50. Tachtig procent komt niet uit een landbouwfamilie maar heeft wel belangstelling voor duurzaamheid, ondernemerschap, buiten werken, alternatieve vormen van landbouw, verzorgen van dieren, planten en bodem. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands. 

Voltijds (BOL) en deeltijd (BBL)
Warmonderhof heeft een voltijds vakopleiding voor jongeren in Dronten en een deeltijdopleiding voor volwassenen in Dronten/Amsterdam. Loop een dagje mee tijdens de informatiedag op 4 april. De opleiding wordt aangeboden op niveau 3 en 4 voltijds en niveau 2 en 3 in deeltijd. Deeltijders kunnen op niveau 3 kiezen voor de richtingen zorg, stadslandbouw en ondernemend gedrag. Voltijders krijgen op niveau 3 ondernemend gedrag en op niveau 4 ondernemend gedrag en bedrijfsindividualiteit.

Studenten vertellen
Op de website van de school vertellen studenten hoe het is om te leren, wonen en werken op Warmonderhof. 

Voor meer informatie en aanmelden:

www.aereswarmonderhof.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven