Bio9: biologische mondverzorgingsproducten van Urtekram

Het Deense merk Urtekram breidt uit met een serie biologische mondverzorgingsproducten: Bio9. Eén van de belangrijkste ingrediënten van de producten is wilgenschors extract. 

Voor het wilgenschors extract gebruikt het merk een biologische rode wilg die groeit in Noord-Jutland, Denemarken. Na het oogsten van de wilgenschors worden er natuurlijke melkzuren toegevoegd, die de beschermde eigenschappen van de schors activeren. Na de fermentatie worden de biologische wilgentakken verwijderd, die vervolgens worden gebruikt als brandstof om de vloeistof om te zetten in een extract.

Bio9 Protect bestaat uit twee tandpasta’s: Strong mint sensitive en Fresh mint whitening. Beide artikelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen SLS en fluoride. Als afsluiter van het poetsritueel is er nu ook een natuurlijk mondwater.

Niet alleen de tandpasta’s en mondwater zijn 100% plantaardig, ook de verpakkingen. Deze zijn vervaardigd uit suikerriet-afval. In 2019 zal meer dan 85% van alle producten uit het assortiment van het Deense merk in de plantaardige verpakkingen zitten.

Bio9 Protect zal vanaf april in Nederland en België verkrijgbaar zijn via bio-speciaalzaken en drogisterijen.

Voor meer informatie: www.urtekram.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven