Danny Billens ('t Bioschuurke):

"De eerste jaren waren moeilijk, de bio-producten lagen nog niet zo goed in de markt"

Elk jaar oogsten Danny Billens en zijn vrouw Chantal Derijck 150 tot 200 ton fruit dat ze allemaal kwijt raken aan de mensen uit het Pajottenland. Van export is geen sprake. Ze gingen dertig jaar geleden van start met hun bio-bedrijf in Oetingen.

Het was voor Danny niet simpel om dertig jaar terug van start te gaan met een bio-bedrijf in Oetingen. "Ik hielp al wat mee in het bedrijf van mijn vader, maar zag dit niet zitten om de rest van mijn leven met al die conventionele producten aan de slag te gaan. Daarbij stonken ze en ik vond dat maar niets", zegt Danny die van beroep patissier is.

Lees hier het complete artikel

Bron: Het laatste Nieuws

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven