Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Bio-boerderij De Natlandhoeve op TV Limburg

In de rubriek ‘Wakker op de Akker’ op TV Limburg brengt de provincie Limburg (België) wekelijks een actueel item uit de landbouwsector onder de aandacht. De meest recente aflevering laat de kijkers kennismaken met circulaire landbouw. Bio-boer Jos De Clerq geeft een woordje uitleg bij de werking van zijn bedrijf, de Natlandhoeve. "Een circulair landbouwsysteem betekent dat alles ronddraait in kringlopen en dat er niks verloren gaat", legt hij uit. "En dat je dus eigenlijk ten eeuwigen tijde aan landbouw kan blijven doen."

Alle koeien op de Natlandhoeve van bioboer Jos worden gevoederd met gras afkomstig uit een natuurgebied. De mest van de koeien kan niet terug naar het natuurgebied, maar komt terecht op de akkers rond het bedrijf. "En die mest trekt veel wormen aan", legt Jos uit. "Zij graven een heel gangenstelsel uit, een ideaal drainagesysteem. Bovendien kunnen de planten die gangen gebruiken om hun wortels diep te verankeren. Als het erg droog is, geraken ze dieper in de grond toch nog aan water."

Beeld: Wakker op de akker - TV Limburg

Meer informatie over de Limburgse landbouw vind je op www.limburg.be/landbouL.

Bron: Vilt en TV Limburg

Publicatiedatum: