IDorganics in het zonnetje gezet tijdens 'de dag van de 1000 voorbeelden'

"Daarom hangen er 13 klokken in ons pand"

Tholen - IDorganics werd afgelopen vrijdag 15 maart in het zonnetje gezet door het UWV. In het kader van 'de dag van de 1000 voorbeelden' werd IDorganics in de Zaanstreek als eerste bedrijf bezocht. Het UWV omschrijft IDorganics als een voorbeeldbedrijf waarbij ze mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden binnen het bedrijf. Hiermee tonen ze aan dat een persoonlijke beperking helemaal geen beperking hoeft te zijn in het bedrijfsleven.

Directeur Jetse Schokker toont de taart die het UWV voor het IDorganics-team meenam. 

Sandy Vree reageert namens IDorganics: "We vinden het heel belangrijk om mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt hier een goede werkplek te bieden. Inmiddels hoort de helft van onze productiemedewerkers tot deze groep. We treden hierover niet heel actief naar buiten en zijn dan ook erg blij met de waardering vanuit het UWV. Dit is weer zo'n typisch voorbeeld van wat we wel doen, maar wat we niet van de daken schreeuwen."

Hoe gaat IDorganics om met deze specifieke doelgroep? Sandy: "We bekijken per persoon wat ze aankunnen en daar zoeken we werk bij. De één floreert bijvoorbeeld in de kwaliteitscontrole, terwijl de ander juist in de productie hoge ogen gooit. We laten iedereen in hun waarde en zoeken echt naar een passende functie. En waar nodig passen wij ons aan of veranderen we het nodige in het pand. Voor een zeer punctuele medewerker hebben we zelfs door het hele pand heen 13 klokken opgehangen."

Voor meer informatie: s.vree@idorganics.com en www.idorganics.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven