Biologische tuinplanten voor iedereen

Webshop Sprinklr biedt een pallet aan gegarandeerd onbespoten, biologisch geteelde tuinplanten. Sinds vrijdag 15 maart is er een breed assortiment te koop: kruiden, bamboes, rozen, bloeiers en dahliaknollen.

"Niet alleen de biodiversiteit rond akkers en kwekerijen neemt af door monocultuur, efficiëntiedrang en middelengebruik, ook de biodiversiteit in en rond tuinen van consumenten neemt af", zo weet Sprinklr. "In die tuinen eten insecten van de bespoten planten, en als de plant afsterft vermengt het bespoten plantenmateriaal zich met de bodem."

"Wie biologische planten koopt, draagt er dus niet alleen aan bij dat biologische kwekerijen op termijn kunnen uitbreiden en op die manier het leefgebied van insecten weer groter wordt, maar zorgt ook voor een gezonder ecosysteem in eigen tuin."

Alle tuinen samen een nieuwe biotoop
“Als we allemaal de buitenplek die we hebben, omtoveren tot een biologisch stuk groen, dan creëren we een lappendeken die fantastisch is voor insecten", zegt Suzanne van Straaten van Sprinklr.  "Samen kunnen al die tuintjes van grote waarde zijn voor het Nederlandse ecosysteem en samen kunnen we een boost geven aan de biodiversiteit in Nederland.” 

Kwekerijen
Sprinklr betrekt onder meer planten van Kwekerij Verhoeven (sierplanten), De Bierkreek (rozen), Randijk (bamboe en grassen), Puur-Aroma (kruiden) en De Tuinakker (sierplanten). Dahlia's komen van bollenboer John Huiberts.

Klik hier voor meer tips.

Voor meer informatie:

Liedewij Loorbach
Sprinklr
096 14684915
www.sprinklr.co
liedewij@sprinklr.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.