Edeka wil eigen biowinkels gaan openen

Duitslands grootste levensmiddelhandelaar Edeka wil eigen biowinkels gaan openen. Het gaat om shop-in-shops in grote Edeka-filialen, maar ook losse filialen onder de naam 'Naturkind'. Dit meldt het vakblad Lebensmittel Zeitung. Bovendien wil het concern ook haar eigen merk 'Edeka Bio' met tot wel 440 seizoensproducten uitbreiden.

Het hoofdkantoor van Edeka in Hamburg wilde het nieuws op aanvraag van krant 'Die tageszeitung' "zo niet bevestigen" en zich er "om concurrentieredenen" niet verder over uitlaten. Maar vast staat: Edeka heeft reeds twee logo's met de tekst 'Naturkind. Der Markt für bewussten Genuss' bij het octrooi- en merkenbureau laten registreren. In Hamburg lopen er volgens de krant al gesprekken over een testwinkel. Al sinds langere tijd zijn er enkele Edeka-retailers die biowinkels runnen. Het nieuwe bio-offensief wordt echter door het hoofdkantoor van de coöperatie in Hamburg gepland.

Wanneer Edeka daadwerkelijk in heel Duitsland losse biowinkels opent, zou dit bijvoorbeeld de twee marktleiders binnen de natuurvoedingshandel, Denn's en Alnatura, onder druk kunnen zetten. Alnatura ziet de plannen kennelijk echter ook als kans, want de bioketen uit Hessen verkoopt sinds 2015 enkele van haar producten in Edeka-filialen. "Indien Edeka haar afzetkanalen in de toekomst uit wil breiden, staat hen daarvoor het Alnatura-assortiment ter beschikking", zei Robert Poschacher van Alnatura tegen 'Die tageszeitung'.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven