Een zeer geslaagd evenement voor de 50-jarig jubileum van de MIN

Groothandelsmarkt Rungis in het Guinness Book of Records voor 's werelds langste tafel

Op zondag 17 maart 2019 is een recordpoging van groothandelsmarkt Rungis in het Guinness Book of Records opgenomen. Daarbij zaten 2.200 mensen rond een 401 meter lange tafel, verdeeld over twee groenten- en fruithallen. Een wereldrecord dat de groothandelsmarkt wilde zien te halen voor het 50-jarig jubileum. Rungis verbrak daarom het vorige record van 's werelds langste tafel (322 meter), behaald in 2017 op het eiland Réunion.

Blue Whale, actieve partner van het evenement, leverde de appelen die nodig waren om een gigantische appeltaart te kunnen maken. Op de foto: Lucile Sene en Marine Lapierre

De catering was in handen van Ferrandi, de beroemde Franse school voor gastronomie en hotelmanagement. " Wat de voorbereiding van de gerechten betreft, waren enkel de beste beroeps van de partij. Om de beurt boden de beste leerlingen, de beste Franse werknemers en brancheorganisaties de door de groothandelaren in de markt zorgvuldig geselecteerde prachtige producten aan," liet directeur van de Rungis-markt Stéphane Layani via LinkedIn weten.


Een 3 meter lange varkensterrine van een ton, een 120 kg ribkarbonades, een enorm groot visbuffet en een gigantische appeltaart van Blue Whale waren enkele onderdelen van dit gigantische lunchmenu.


De vele reacties op sociale netwerken zijn een bewijs van het grote succes van deze historische gebeurtenis. Directeur van Laparra Agency Eric Godard Durand was bij deze speciale gelegenheid aanwezig. "De lunch begon rond het middaguur en de laatste gasten vertrokken rond 17.00 uur. De sfeer was heel feestelijk. Het was een leuk evenement, erg vriendelijk en goed georganiseerd. We hebben er allemaal van genoten. Tijdens de lunch kregen we natuurlijk kwalitatief hoogwaardige producten van de Rungis-markt geserveerd. De enorm grote tafel bracht gasten uit verschillende sectoren samen, zowel van de markt als van buiten. Ik denk dat iedereen het echt naar zijn en haar zin heeft gehad.”De MIN-markt van Rungis heeft de lat dus heel hoog gelegd voor het 50-jarig jubileum. Het is nog ver weg, maar: welk nieuw record gaat de markt proberen te breken voor het 100-jarig jubileum? Tot het zover is, kan iedereen daar zelf over fantaseren…


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.