Brouwerij Fohrenburg presenteert bio-bier

Het nieuwe bio-bier uit de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg is het resultaat van een tweejarige coöperatie van BIO Vorarlberg en brouwerij Fohrenburg.

De exclusieve bierspecialiteit wordt voor honderd procent met de beste bio-brouwgerst van bedrijven uit Vorarlberg gebrouwen. Als ondergistend, helder, natuurlijk en zwaar bier met een stamwortgehalte van 11,9° en een alcoholgehalte van 4,8% vol., biedt het bier een mild en fruitig hoparoma. Dit alles maakt de brouwerij trots op haar nieuwste bierproduct.

Dit zegt de brouwmeester
“We zijn blij met dit project. Het is een experiment, waar geen andere brouwerij uit onze deelstaat zich tot nu toe aan gewaagd heeft. Een bio-certificering is altijd iets bijzonders. Met de best gekwalificeerde medewerkers, die het thema bio begrijpen en ook in de praktijk brengen, is de naleving van de bio-voorschriften veeleisend, maar door het grote kwaliteitsbewustzijn van ons brouwteam realiseerbaar”, aldus de enthousiaste brouwmeester Andreas Rosa.
“We hebben met dit product de grote bijzonderheid dat het twee heel belangrijke factoren verbindt. Dat is aan de ene kant de lokaliteit, en aan de andere kant de bio-kwaliteit. Dat is een win-winsituatie voor de consumenten en het milieu”, daar is 'BIO Vorarlberg' directeur Manuel Kirisits zich zeker van.
 
Zes lokale biobedrijven pasten zich aan de hoge eisen van de teelt van Vorarlberger brouwgerst aan, om de productie van het 'Braumeister Hofbier' mogelijk te maken.

Bron: www.vol.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven