88 punten voor Kamper Terp Kaas bij Cumlaude kaaskeuring

De Kamper Terp Kaas van ERF-1 heeft meegedaan aan de Cumlaude kaaskeuring van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. "Dit is de grootste kaaskeuring die ons land rijk is. En voor een eerste deelname zijn we best trots op het resultaat. De kaas is beoordeeld als 'kwaliteit 1ste soort kaas' met 88 punten", vertelt Irene Bruins namens de in Kampen gevestigde melkveehouderij en zuivelboerderij.

Kamper Terp kaas wordt bereid op ERF-1. Het is een rauwmelkse biologische kaas van melk van eigen koeien, geraffineerd in de 400 jaar oude kaaskelder in de terp van de boerderij. De kaas dankt er zijn bijzondere natuurkorst aan.

Irene: "Op geur en smaak kunnen we nog verbetering aanbrengen door iets minder lang te pekelen en te kijken hoe we het bittertje kunnen verminderen. De onregelmatige doorsnee wordt veroorzaakt doordat een deel van de wrongel in de tobbe onder de wei in het vat te doen en een deel van de wrongel er daarna nog bij in het vat te kruimelen boven de wei. Om dit te veranderen, hebben we een betere tobbe nodig."

Voor meer informatie: www.erf1.n


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven