Beurs voor intensieve landbouw (22-24 mei)

Biologische sector vertegenwoordigd op Spaanse Infoagro Exhibition

In de afgelopen tien jaar is de interesse voor biologische landbouw gegroeid, zowel vanuit groenten- en fruittelers als vanuit consumenten. Deze trend zal ook terug te zien zijn tijdens Infoagro Exhibition, een beurs voor de intensieve landbouw en de toeleveringssector, die van 22 tot 24 mei 2019 gehouden zal worden in het Spaanse Almería.

Om biologische bedrijven en producten op deze beurs te kunnen onderscheiden, wordt gewerkt met het 'Vía Eco' logo. Veel exposerende bedrijven beschikken over biologische producten en dienen daarom een aanvraag in om onderdeel te worden van 'Vía Eco', door de betreffende certificaten in te dienen. Op deze manier zal duidelijk zichtbaar zijn voor telers, bedrijven en professionals die de beurs bezoeken welke bedrijven beschikken over biologische teelt of over producten die geschikt zijn voor dit type landbouw.

Ook in de lezingen, die tijdens de beurs gehouden zullen worden, is de biologische landbouw vertegenwoordigd. Voor de vrijdagochtend (24 mei) staat een speciaal blok gepland dat gewijd zal zijn aan dit type teelt. Er zal gesproken worden over onderwerpen als 'Plantenresten als bron van vruchtbaarheid voor de bodem', 'Precisiebeheer van biologische grond', en 'Nieuwe ontwikkelingen in biologische controle'. Ook zal de duurzaamheid van biologische landbouw besproken worden en zullen er alternatieven van biologische oorsprong voor het gebruik van koper in de voeding van gewassen worden gepresenteerd. Dit alles zal gedaan worden door deskundigen in biologische landbouw, afkomstig van diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp en van erkende onderzoekscentra.

Bron: infoagro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven