Tack Laurens, Agromanager:

"Met Agromanager heeft de handelaar alle informatie uit de fruitketen in handen"

Tholen – Een softwarepakket dat van teelt tot verkoop registreert. Oogsten, koeling, sortering, levering, personeel en uren kunnen verwerkt worden in Agromanager. “Agromanager is een ERP-pakket voor de gehele fruitsector waarbij de informatie met elkaar kan worden gedeeld. Het is een overkoepelende tracering door alle bedrijven uit de keten heen”, vertelt Tack Laurens van Agromanager. “Omdat Agromanager heel de tracering in handen heeft, zijn we in staat, wanneer de retail het vraagt, om op elke verpakking een QR-code te zetten zodat de consument kan achterhalen waar het fruit vandaan komt. Op het moment wordt dit in België al gedaan bij vlees van Carrefour, maar nog niet bij fruit.”

Spuitschrift
Omdat Agromanager samenwerkt met Fruitconsult is spuitschrift ook opgenomen in het systeem. "Dit scheelt de fruitteler administratie en de handelaar heeft toegang tot alle informatie die hij nodig heeft. Daarnaast staan ook alle certificering in het systeem als Planet Proof en GlobalGAP in het systeem en is het ook geschikt voor de biologische teelt", zegt de ontwikkelaar. "Vorig jaar is The Greenery gestart en dit jaar Vogelaar Vredehof met Agromanager. Al hun telers plukken hun fruit in Agromanager en hebben hun behandelingen in spuitschrift aangemaakt. Door het systeem van de handelspartijen aan te sluiten op Agromanager, hebben zij alle informatie die zijn nodig hebben over het product. Het softwarepakket is daarom niet alleen interessant voor de teler, maar ook voor de handelaar."

140 miljoen kilo fruit
Ontwikkelaar Tack Laurens is zelf fruitteler en heeft het systeem in eerste instantie ontwikkeld voor eigen gebruik. "Op een gegeven moment werkte Agromanager zo goed dat collega telers het systeem ook wilden gebruiken. Vorig jaar februari zijn de eerste klanten gestart en momenteel zitten we al op ongeveer 150 telers die het gebruiken", aldus Laurens. In 2018 is er in totaal 140 miljoen kilo fruit geregistreerd in Agromanager en zo'n 4.000 hectare geregistreerd als teeltoppervlakte. “De volgende stap is het systeem klaar maken voor het buitenland en het kleinfruit. We focussen op dit moment enkel op fruit, omdat er voor groenten al dergelijke pakketten op de markt zijn en voor fruit is het systeem nog uniek."

"Om Agromanager zo laagdrempelig mogelijk te houden, zijn de instapkosten erg laag. Een teler kan al starten voor 275 euro per jaar en kan dan met het systeem zijn teelten beheren. Wanneer een teler ook fruit opslaat, kan daar een extra module voor gekocht worden. Elke module heeft zijn eigen prijs. Daarnaast is het systeem volledig online en kan gebruiker overal inloggen in zijn eigen omgeving. Tevens is het ook mogelijk om klanten toegang te geven tot jouw omgeving, zodat ze bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot de voorraad", aldus Tack.

Voor meer informatie:
Tack Laurens
Agromanager
Aststraat 66
9170 Sint-Gillis-Waas
België
+32(0)330 395 28
info@agromanager.eu  
www.agromanager.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven