Martijn Stolwijk, Hoogeveen Plants: "Ook retailers stellen strengere eisen"

Nieuw concept: Tasty Green – 100% biologisch gekweekt fruit

Tholen - Op de Trade Fair in Naaldwijk presenteerde Hoogeveen Plants voor het eerst het nieuwe concept Tasty Green – 100% biologisch gekweekt fruit. "Dit houdt in dat de planten van Nederlandse bodem volgens de strenge eisen van Skal worden geteeld in verschillende potmaten", vertelt accountmanager bij Hoogeveen Plants Martijn Stolwijk.


Colin Kok en Martijn Stolwijk, afgelopen week op de Trade Fair in Naaldwijk, alwaar de kweker voor het eerst het Tasty Green concept presenteerde.

Het Tasty Green assortiment bevat alleen soorten die gegarandeerd vrucht geven en gemakkelijk zijn in onderhoud. De biologische keuken uit eigen tuin. "Wij hebben soorten die goed geschikt zijn in een pot voor het balkon/terras of de kleinere moestuintjes. Zo kan de consument ervaren hoe lekker en gezond eten uit eigen tuin is. Daarnaast is het ook leuk en leerzaam voor de kinderen."

Ook in de verpakking is de groene gedachte terug te vinden. De pot, etiket en tray zijn gemaakt van gerecycled plastic. Dit blijft in circulatie en is daarom een schone oplossing voor het milieu.

Tasty Green zal vroeg in het seizoen worden uitgeleverd. Eind februari zijn de eerste retailers binnen Nederland en Europa bevoorraad. Een voorbeeld hiervan is Intratuin, een retailer die volgens Martijn een voorloper wilt zijn op het gebied van biologisch geteeld eten uit eigen tuin.

"Het concept is erg positief ontvangen en ik verwacht dat biologisch fruit snel grote stappen gaat maken binnen de Europese markt", besluit Martijn. "Wereldwijd is er een groeiversnelling in de omschakeling naar biologische consumptie, maar ook de retailer gaat steeds strengere eisen stellen aan de leveranciers."

Voor meer informatie:

Martijn Stolwijk
Hoogeveen Plant
Denemarkenlaan 14
2391PZ Hazerswoude-Dorp
martijn@hoogeveenplants.nl  
www.hoogeveenplants.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven