Chef uitgedaagd om biologische no-waste versie van zijn signature gerecht te maken

Restaurant Moer, in Conscious Hotel Tire Station in Amsterdam, heeft chef-kok Dennis Kuipers van Vinkeles* in hotel The Dylan uitgedaagd een duurzame variant van zijn signatuurgerecht te ontwikkelen. Tot eind mei zit de biologische no-waste versie van Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend in een speciaal zesgangenmenu bij Moer.

Restaurant Moer zit in Conscious Hotel Tire Station, wat is gevestigd in een voormalig bandenwisselstation van Michelin. Voor dit speciale menu haalt het volledig biologische restaurant een eigen Michelin-chef in huis en daagde Dennis Kuipers uit een duurzame variant van zijn signatuurgerecht Anjou duif ‘au sang’ Imperial te maken: borst, ingelegde bramen, ‘drop’ van Forono biet, saus van het karkas met eendenlever. 

Kuipers nam de uitdaging aan en ontwikkelde Biet Zoethout Bramen Houtskool Eend: geheel biologisch en zonder iets weg te gooien – no-waste dus. Dit is het vierde gerecht in het speciale zesgangen chef’s menu dat tot eind mei te bestellen is bij Moer. Moers eigen chef-kok Dirk Mooren sluit zijn andere gerechten hier op aan.

Lees het hele artikel bij Misset Horeca.

Bron: Misset Horeca


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven