Nieuwe nederlaag May: Brits parlement stemt opnieuw tegen brexit-deal

Met 391 stemmen tegen en 242 stemmen voor werd ook de aangepaste deal die Premier May gisteren met de EU maakte finaal weggestemd door het Britse Lagerhuis. Direct na de stemming zei May dat ze zich blijft inzetten voor een soepel vertrek uit de Europese Unie ondanks haar teleurstelling.

Morgen zal het Lagerhuis stemmen over het al of niet uitsluiten van een no deal-brexit. De verwachtingen zijn dat een groot deel van het Lagerhuis tegen een no deal-brexit stemt. Wanneer dit gebeurt, zal er donderdag gestemd worden over een mogelijk uitstel van het moment waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

Volgens commissievoorzitter Juncker kan uitstel alleen tot de Europese verkiezingen van eind mei gelden. Een derde kans krijgen de Britten echt niet meer. "In zo'n kort tijdsbestek een compleet nieuwe deal sluiten is een illusie." Voor een tweede referendum - waarvoor de Labour partij pleit - is ook geen tijd.

Het Britse bedrijfsleven zegt in een reactie op de stemming dat het de laatste dag moet zijn dan de politiek faalt. De Britse ondernemers hebben non-stop gewaarschuwd voor de gevolgen van een no deal-brexit voor het bedrijfsleven en de werkgelegenheid.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven