Odysea introduceert drie bio-producten met een 'schone' verpakking

Odysea heeft drie zuivelproducten geïntroduceerd: Biologische Kefir 330 ml, Odysea Schapenmelk Yoghurt 250 gr en Odysea Geitenmelk Yoghurt 240 gr. Het Griekse bedrijf gebruikt biologische melk van 12 coöperatieleden. 

VK en online
De verpakking is milieuvriendelijk en minimaal om ‘de puurheid van de producten’ weer te geven. De illustraties zijn gekozen vanwege de artisanale aard en stijl van Odysea. De producten zijn bij grote supermarktketens in het VK en online te koop.  

Nikki Walker van Odysea: “Er is een grote stijging in de vraag naar probiotische producten als kefir en natuurlijke yoghurt van consumenten die voor hun gezondheid kiezen. Onze bio-geitenmelk kefir zit vol bacteriën die goed zijn voor de darmflora. Ook onze schapen- en geitenmelk yoghurt voldoet hieraan. Die worden op een traditionele Griekse manier gemaakt van niet gehomogeniseerde melk, waardoor ze een heerlijke romige bovenlaag krijgen.”

De melk van de coöperatie is gecertificeerd. De dieren groeien er op en worden met eigen voer gevoerd. Ze krijgen een mix van bio-granen en groenvoer.

Verpakkingsmachine
“Er zijn twee aflevermomenten per dag. ’s Ochtends voor de productie van gefermenteerde producten en ’s avonds voor verse melk. We hebben er een jaar van onderzoek en ontwikkeling in gestoken om het proces te vervolmaken. De yoghurt en kefir is klaar binnen 48 uur na het melken.”

Het bedrijf maakt al drie jaar gefermenteerde producten en verpakt deze ter plekke. Onlangs werd een verpakkingsmachine aangeschaft voor de twee yoghurtsoorten. De machine verwijdert de lucht uit de potten en sluit ze snel af. Hierdoor blijft het product vers tijdens de verlading naar het VK.

De verpakkingsmaterialen zijn recyclebaar.

Bron: dairyreporter.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven