Biologische rauwe melk wint aan populariteit

Het drinken van rauwe melk heeft zeker onder de oudere bevolking een negatief imago. Drinken van rauwe melk is gevaarlijk, daar kun je ziek van worden. Maar de inzichten rond rauwe melk veranderen en daarmee ook de populariteit ervan.

Melkveehouder André Mulder verdiepte zich ruim tien jaar geleden in de gezondheidsvoordelen van rauwe melk en begon in 2012 met de verkoop ervan in de vorm van kefir, yoghurt en hangop.

Tonny Mulder schenkt een glaasje rauwe melk in tijdens de Bio-beurs.

Toen zijn melkveebedrijf werd uitgekocht vanwege de aanleg van een weg, besloot Mulder zich te richten op een grootschaligere productie en verkoop van rauwmelkse gefermenteerde producten.

In zijn bedrijf Raw Milk Company in De Lutte verwerkt de ondernemer nu wekelijks 10.000 kilo melk tot kefir, yoghurt, hangop en jus de lait. De melk betrekt hij van twee biologische melkveehouders uit de buurt.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven