"De geredde groentepakketten zijn wekelijks te bestellen"

Green Office gestart met biologische food box

Bij de Green Office kun je nu een pakket kopen dat bestaat uit geredde groenten en fruit, ook biologisch. Deze producten zijn vanwege een afwijkende vorm niet verkoopbaar aan winkels en restaurants, maar met de smaak is niks mis.

De geredde groentepakketten zijn wekelijks te bestellen. Als je voor zondagavond hebt besteld, krijg je dinsdag je tas met groenten en fruit. De biologische variant kost 9 euro en daar zit voor twee à drie dagen groenten en fruit in. 

"We willen dat het ook voor studenten betaalbaar is. Daarom hebben we heel bewust ook voor die geredde groenten gekozen", vertelt Frans Wijkhuizen, masterstudent global environmental change and policy en coördinator van de Food Hub. "Biologisch is prima, maar dit is ook duurzaam, want anders zou het eten worden weggegooid. Dertig procent van ons voedsel wordt weggegooid voordat het de winkel bereikt", vertelt hij.

Aubergine op het menu
Eerder al probeerde de Green Office een soortgelijk project van de grond te krijgen, maar toen waren er problemen met de levering van producten. Wijkhuizen denkt dat het deze keer beter zal gaan, want de afgelopen weken ging alles goed. En de eigenaar van het bedrijf dat de producten komt brengen, is erg betrokken. "Tot nu toe is hij telkens zelf langs geweest om te checken of alles goed ging", vertelt Wijkhuizen.

Ook de manier van bestellen is gemakkelijker gemaakt: je bestelt een box (in de praktijk is het een tas) via de site van de Green Office en betaalt met Ideal of een andere digitale betaaldienst. En dan haal je dinsdag tussen vijf en zes een tas op vol verrassingsgroenten en -fruit.

Bron: Advalvas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven