Nieuw initiatief: Biologische bloemenakker op de Buitenhof

TOMA Bloemenservice en CSA-Tuinderij LandinZicht bundelen hun krachten met het opzetten van een bloemenakker op de Buitenhof. Een initiatief om de sierteelt van bloemen te verduurzamen door biologisch bloemen te telen voor de regionale afzet. Lokale bedrijven en particulieren kunnen mee delen in de oogst.

Vandaag de dag is het bio-aandeel op de Nederlandse bloemenmarkt nog steeds erg klein (0,07% van het totale bloemenareaal). Groei van vraag en aanbod is beide nodig. Kiezen voor biologische en lokale bloemen is van grote betekenis voor de bijen, de biodiversiteit, goed voor vele insecten, de vogels en de natuur in het algemeen.

Daarom gaat komend seizoen (2019) een uniek project van start. Op de rand van Hilversum en Loosdrecht wordt in samenwerking met CSA-Tuinderij LandinZicht en een bloementeler een mooi stuk akkerland, genaamd de Buitenhof, in gebruik genomen waar we onze eigen bloemen gaan telen. Bij deze teelt worden geen conventionele bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. De zaden worden biologisch ingekocht, de bloemen groeien in de volle grond en er worden zelfs kippen ingezet om 'afval' van de teelt, onkruid, slakken(eitjes) en plaaginsecten om te zetten in mest. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Verpleeghuis de Beukenhof en Gert Veldhuizen.

Lokale bedrijven en particulieren kunnen dit initiatief steunen door een bloemenabonnement te nemen en daarmee te delen in de oogst. Met dit oogstaandeel lever je een bijdrage aan de biodiversiteit van ons ecosysteem, help je mee aan het verduurzamen van de bloementeelt en steun je lokale ondernemers.

In ruil daarvoor ben je met het oogstaandeel verzekerd van een heel seizoen milieuvriendelijke boeketten. De veldbloemen worden ’s ochtends op de bloemenakker geplukt en door TOMA Bloemenservice diezelfde dag bijzonder geschikt en bezorgd. 

Voor meer informatie:

Toma van den Bosch
TOMA Bloemenservice
06-21192173
Post@tomavandenbosch.nl
www.tomavandenbosch.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.