Demeter heeft interesse voor diervriendelijke Zweedse vangmethode

De bedrijven Kipster en Rondeel passen de Zweedse vangmethode bij het ruimen van de leghennen die uitgelegd zijn. Bij deze methode hangen kippen niet ondersteboven aan hun poten maar worden ze met maximaal twee tegelijk rondom de borst opgepakt en rechtop in een krat gezet. Deze week werden bij Kipster meer dan 25.000 kippen volgens deze methode gevangen en geladen. 

"Kipster is het meest duurzame en diervriendelijke pluimveebedrijf van de wereld", stelt Ruud Zanders, co-founder van Kipster. "Na de eerste pilot met de vangmethode hebben we direct besloten dat voortaan alle kippen waar wij bij betrokken zijn, geladen zullen worden op deze manier. Wij hebben nu 25.000 kippen op de Zweedse manier laten vangen en laden. Zelfs onze vangploegen waren onder de indruk van de rust in de stal."

De Dierenbescherming wil de Zweedse vangmethode in de criteria gaan opnemen voor kippen met 3 sterren binnen het Beter Leven keurmerk. Ook Demeter, de organisatie achter het biologisch dynamische keurmerk, heeft interesse voor de diervriendelijke manier van werken bij het vangen en laden van kippen.

Bron: Pluimveeweb via AgriHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven