Willem van der Linden: "Bio-boer heeft hoger knuffelgehalte"

Kees van der Staaij betreurt het slechte imago van boeren

"De agrarische sector en de natuur gaan juist goed samen." Dat zei bio-melkveehouder Willem van der Linden vanmorgen (dinsdag 5 maart) in Goedemorgen Nederland (omroep WNL).

Dat zou volgens Kees van der Staaij (SGP-leider en co-presentator van Goedemorgen Nederland) ook beter zijn voor het imago van boeren. Dat is volgens hem nu onterecht niet goed. Hij stelt in de uitzending van Goedemorgen Nederland voor om vooral eens bij een boer langs te gaan.

Van der Linden merkt zelf weinig van het slechte imago van de agrarische sector. "Als biologisch boer heb je toch een groter knuffelgehalte. Toch merk je in de media dat dingen sneller negatief worden. Dat doet toch pijn."

"We moeten blijven proeven wat er in de samenleving speelt", aldus Van der Linden. "Zo kunnen boeren veel doen voor natuuronderhoud. We moeten niet in hokjes denken, maar kijken of we het allebei kunnen doen."

Van der Staaij is het helemaal met Van der Linden eens. "Mensen zeggen nu je bent voor de natuur of voor de boer, maar dat moeten we verbinden."

Bron: WNL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven