Biologische fusilli linzen genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2019

Biologische fusilli linzen van Albert Heijn, zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original en Mini rode bietenburgers van SoFine  zijn door een vakjury genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2019. Vanaf nu kunnen bezoekers van de website Voeding Nu hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen de Jaarprijs zou moeten winnen.

AH fusilli linzen
"Nederlanders eten weinig peulvruchten. De als fusili gedraaide linzen van Albert Heijn kunnen de consumptie omhoog helpen. De jury vindt het knap dat de relatief ‘droge’ linzen tot een pasta zijn verwerkt die met saus een smakelijke maaltijd opleveren. Het product is biologisch en door veganisten te gebruiken, het is een bron van vezels en bevat veel eiwit. Binnen de Schijf van Vijf is het een gezonde keuze."

Mini rode bietenburgers van SoFine/Jumbo
"De mini-rodebietenburgers van SoFine zijn gemaakt op basis van groente en peulvruchten en zijn Multi-inzetbaar. In een salade, op een broodje, bij de warme maaltijd, in de gourmetpan of als snack tussendoor. Een gezonde keuze wordt makkelijk gemaakt. De miniburgers hebben een laag zoutgehalte, zeker in vergelijking met doorsneeburgers, en zijn vezelrijk. De bite is als van vlees en de smaak is goed."

Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original 
"De meeste noedels zijn van niet-volkoren grondstoffen gemaakt, Fairtrade maakt met de zilvervliesrijstnoedels een gezondere keuze makkelijker. Het gaat om een vezelrijk product dat in korte tijd klaar te maken is. Het aandeel van de oosterse keuken in Nederland is groot, Zilvervliesrijstnoedels zijn een gezonde keuze. Bovendien zijn de noedels gekwalificeerd volgens het Fairtrade-systeem."

Uit 41 inzendingen die dit jaar meedingen naar de Jaarprijs Goede Voeding 2019, heeft de vakjury drie producten gekozen die voor de hoofdprijs in aanmerking komen. Samen met het oordeel van het publiek bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar die bekend wordt gemaakt op het Food Future Event op 9 april in Nieuwegein.

Bron: www.voedingnu.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven