En verpakt in een nieuw tropisch jasje

Kokoswater pure organic nu ook Fairtrade gecertificeerd

Tholen - Dr. Antonio Martins kokoswater pure organic is nu ook Fairtrade gecertificeerd. En het kokoswater is meteen voorzien van een volledig vernieuwde verpakking. Green Coco Europe presenteerde dit product tijdens de BIOFACH. Marc Bod: "Het is het eerste Europese kokoswater dat de trotse drager is van het Fairtrade-zegel. De reacties op onze nieuwe Fairtrade variant kokoswater waren erg positief. Met name de biologische winkeliers zien dit als een nieuwe impuls in de categorie. Ook is het nieuwe design erg positief ontvangen. We hebben een goed gevoel overgehouden aan de beurs. We hadden het gevoel dat er minder bezoekers waren dan de voorgaande jaren, maar de contacten waren naar onze mening kwalitatief beter."

Aangezien het om een tropische dorstlesser gaat, is er volgens Marc bewust voor gekozen om de vernieuwde pakking een duidelijk tropisch tintje te geven. Het kokossap is afkomstig van groene gerijpte kokosnoten die groeien in biologisch gecertificeerde plantages in Sri Lanka. Door dit kokoswater van Sri Lankaanse boeren te kopen, heeft Dr. Antonio Martins al 8.000 banen kunnen creëren. Het is voor Dr. Antonio Martins echter ook belangrijk om een goede omstandigheden te garanderen voor de boeren, werknemers en hun gezinnen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting. 

Meer volwassen groene kokosnoten hebben al meer vruchtvlees gevormd en het resterende vruchtensap heeft een iets zoetiger smaakprofiel dan bij jonge kokosnoten het geval is. In deze oogstfase heeft de kokosnoot een hogere bruikbaarheid (vezels, pulp en sap) en daardoor kan het sap tegen een lagere prijs aangeboden worden.

Het Fairtrade gecertificeerde biologische kokoswater van de groene kokosnoot is vanaf april 2019 verkrijgbaar.

Voor meer informatie: Jelena Stader-Koch en www.dr-martins.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven