Enver Loke (Chocolatemakers):

"Maar we blijven natuurlijk wel de biologische teelt van cacao bevorderen"

Chocolatemakers ontwikkelde een bean-to-bar concept dat duurzaamheid over de hele linie naar een hoger niveau tilt. Op de eerste plaats staat betaling van een echt eerlijke prijs aan telers voor biologische bonen. Daarbij komt onder meer CO2-neutraal vervoer van de bonen met een zeilschip, gebruik van groene energie om de chocoladerepen te maken en recyclebare verpakkingen. Toch lopen ook zij tegen obstakels aan die 100 procent duurzaamheid in de weg staan.

In 2011 waren Enver Loke en Rodney Nikkels, de oprichters van Chocolatemakers, nog aan het testen hoe ze zelf het beste cacaobonen konden branden in een klein oventje. Momenteel produceren ze met een heel team wel zeventien verschillende soorten chocolade — van de Gorillabar tot de Tres Hombres chocozeiltjes op bijna geheel duurzame wijze.

Wat maakt Chocolatemakers zo duurzaam?
Een reep van Chocolatemakers bestaat uit cacao, suiker en melkpoeder. Alles is biologisch en voor een eerlijke prijs ingekocht. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands machines om hun chocolade te maken. Het grootste deel van hun kantoorinrichting heeft een dito herkomst.

De chocolade is verpakt in 100 procent recycleerbaar vetpapier, bedrukt met bio-inkt. Cacaodoppen gaan naar een lokale theeproducent die er cacaothee van maakt.

Ook is er gebruik gemaakt van groene energie en levering van chocola binnen Amsterdam per fiets. Tijdens de halfjaarlijkse ‘Schokofahrt’ brengen circa 100 Duitsers en Oostenrijkers per fiets zo’n 12.000 repen naar hun thuisland.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: www.mo.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven