Riverford biologische groentenboxen goed voorbereid op no-deal Brexit

Het Britse bedrijf Riverford, bekend van de biologische groenteboxen. heeft een noodplan voor twee weken aangekondigd voor als het Verenigd Koninkrijk op 29 maart de EU zonder handelsovereenkomst zal verlaten.

De groenteboxen profiteren normaal gesproken van de Europese import in die tijd van het jaar vanwege de kloof tussen de seizoenen en de lage beschikbaarheid van Britse producten. Ze zullen zo veel mogelijk gericht blijven op het Verenigd Koninkrijk.

In die periode zijn waarschijnlijk onder meer bloemkool, paarse kiembroccoli, prei, boerenkool en verse knoflook van het nieuwe seizoen in de boxen te vinden. Andere items die makkelijker opgeslagen kunnen worden zoals zoete aardappel zullen ter aanvulling gebruikt worden.

De inhoud van de boxen kan ook op korte termijn veranderen, omdat Riverford verwacht dat ze op korte termijn hinder zullen ondervinden gedurende de eerste periode van twee weken. "Mocht het een no-deal worden, dan is Riverford goed voorbereid wat betreft het aanbod", zei managing director Rob Haward. "Ongeveer 80 procent van de groenten in onze boxen wordt door ons of door andere biologische telers in het Verenigd Koninkrijk geteeld (hoewel minder tijdens de kloof tussen de seizoenen, die meestal in april begint). We zien het als een kans om de traditionele Britse producten met bijvoorbeeld recepten te promoten om de waardering van klanten voor de groenten van eigen bodem in deze tijd van het jaar te bevorderen."

Het nieuws kwam naar buiten toen de minister van Milieu Michael Gove bevestigde dat de regering verwacht dat er wat vertragingen zullen optreden in de handel op de drukke Calais-Dover-route.

Bron: wickedleeks.riverford.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven