Dennree haalt voor het eerst omzetgrens van één miljard euro

De handelaar voor bioproducten is tegenwoordig een miljardenbedrijf. De bedrijfsoprichter ziet nog verder ontwikkelingspotentieel in de branche. 

De Dennree group heeft in boekjaar 2018 voor het eerst een netto-omzet van meer dan één miljard euro gehaald. Een historisch resultaat voor de bio-vakhandelaar, die met 1,025 miljard euro een plus van 5,8 procent kon registeren.

„De gespecialiseerde retail is tegenwoordig meer dan ooit een trefpunt van degenen die het serieus menen met een levens- en werkwijze die dicht bij de natuur ligt", benadrukt Thomas Greim in een mededeling. Hij richtte Dennree in 1974 op in Töpen (Bayern). De bio-beweging staat ondanks een grote vooruitgang nog steeds in de kinderschoenen. Op slechts acht procent van het akkerareaal in Duitsland wordt biologisch geteeld, in heel Europa gaat het zelfs om slechts vijf procent, legt Thomas uit.

Thomas Greim houdt zich sinds twee jaar versterkt bezig met Dennree's eigen biobedrijf in Eichigt (Sachsen). Dennree kocht het 4000 hectare grote areaal in 2015, en sinds 2018 is het bedrijf gecertificeerd lid binnen de Bioland-vereniging. 1500 melkkoeien geven 25.500 liter melk per dag. Naast de melkwinning en -verwerking houdt men zich hier bezig met toekomstgerichte landbouw.

Vier van de acht kinderen van Thomas werken inmiddels aan de toekomst van Dennree mee. Onlangs trad zoon Joseph Nossol toe tot de directie van 'Denn‘s-Biomärkte'. De 37-jarige houdt zich met de 300 eigen filialen bezig. 22 daarvan werden afgelopen jaar geopend. Zijn broer Lukas, 34, vertegenwoordigt het merk naar buiten toe, is verantwoordelijk voor de marketing van de Dennree group.

Het bedrijf ziet zichzelf als een centraal punt binnen een steeds sterker wordende bio-beweging. Om de gespecialiseerde retail te versterken, richtte Dennree reeds tien jaar geleden een vereniging op. Hier zijn inmiddels 240 zelfstandige bio-retailers bij aangesloten. Volgens het bedrijf profiteren zij van synergie-effecten bij de inkoop, een gemeenschappelijk merkoptreden, krijgen ze ondersteuning op IT-gebied, bij de assortimentsvorming en ook bij vragen op het gebied van standplaatskeuze, de landbouw en financiering. In het afgelopen jaar werkte het bedrijf mee bij de oprichting van elf zelfstandige bio-handelaren.

De Dennree group heeft meer dan 5900 medewerkers in dienst. Jaarlijks leidt het bedrijf volgens eigen zeggen meer dan 450 mensen op. Dennree belevert naast de eigen Denn‘s-filialen ook aan 1400 zelfstandige biomarkten in Duitsland en Europa.

Bron: www.frankenpost.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven