Waarom bio-make-up?

Make-up wordt al duizenden jaren gebruikt en niet alleen door vrouwen. Er is overweldigend bewijs van mannen en vrouwen die producten gebruikten om hun uiterlijk te veranderen, voor liefde of oorlog.

Tegenwoordig wordt make-up niet alleen gebruikt om er mooi uit te zien, maar ook om het zelfvertrouwen op te peppen. De cosmetica-industrie genereert zo'n 35 miljard euro wereldwijd uit een vast scala aan producten. 

Waarom bio-make-up?
Ondanks modetrends en wat magazines promoten is het altijd je eigen keus of je make-up draagt of niet. Uit onderzoek is gebleken dat het dragen van make-up zo z'n voordelen heeft.

Make-up gaat niet altijd over het gebruik van veel crème, poeders en andere soortgelijke producten. Make-up kan zo minimaal zijn als een vochtinbrengend crèmepje of een vleugje lipstick tot het aanbrengen van een flinke laag 'plamuur'. Er is voor elke gelegenheid en elke consument wel iets te krijgen. 

Met de uitgebreide hoeveelheid informatie van vandaag de dag kunnen we beter beslissen of de make-up die we gebruiken veilig is of niet. Er is een stijgend bewustzijn over de producten die we voor onze huid kopen en gebruiken. 

Sommige producten zoals steen, wit lood, kalk, arsenicum, kattenontlasting, azijn, dierlijk vet, kwik, salpeterzuur en wolfskers zijn giftig en schadelijk en toch gebruiken we die zonder dat we het weten op ons gezicht, haar en lichaam. 

Daarnaast bestaan er producten die gemaakt worden van synthetische materialen of chemicaliën die de huid beschadigen en de algehele gezondheid op de lange termijn ook. 

De 21e eeuw biedt ons een veiliger alternatief voor de klassieke make-up. Bio-make-up draait om dierproefvrije, natuurlijke producten die hetzelfde effect genereren als de 'oude' make-up en die veel veiliger voor ons en het milieu zijn. 

Wat zit er in bio-make-up?
In het verleden werd bio-make-up gezien als goedkoop en van slechte kwaliteit. Dat is veranderd. 

Nu moet bio-make-up gecertificeerd zijn en uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Er mogen geen dierlijke ingrediënten, chemicaliën, conserveermiddelen, verf, synthetische geuren, petroleum enz. in zitten. 

Bio-make-up kan misschien wat minder lang meegaan, maar je hoeft niet het niet zo vaak te verversen als de kunstmatige varianten. Je kunt ze langer op je huid laten zitten zonder angst voor puistjes, verstopte poriën of allergische reacties. 

En als je een bewuste consument bent die zorgt voor z'n innerlijke schoonheid en harmonie met vegan voeding en meditatie elke dag dan ligt hier de volgende uitdaging voor je. Laat bio-make-up voor je uiterlijk zorgen en wordt de persoon die altijd al wilde zijn.

Een kracht voor jezelf, dieren en de natuur.

Bron: wtvox.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.