Verdèa is het nieuwe biodynamische merk van Canova.

Verdèa - Agricultura Biodinamica is het nieuwe merk waar de biodynamische producties van het Italiaanse Canova vanaf nu onder vallen. "Bepaalde buitenlandse markten vragen steeds vaker om biodynamische producten en, na een proces van bijna 15 jaar, hebben we besloten om een businesswerk op te zetten. Het woord Verdèa komt van de woorden Verde (groen) en Idea (idee)", zegt Paolo Pari, marketing directeur van Canova.

Ernesto Fornari en Alessandra Ravaioli tijdens de presentatie op Fruit Logistica 2019

De grootste vraag naar biodynamische producten komt uit Duitsland en Zwitserland en ook in Noord-Europa lijkt er sprake te zijn van een trend. Verdèa is een vrijwillige certificering die wordt ondersteund door een goed gedefinieerde specificatie. "We hebben onszelf regels gesteld, zodat de productie gegarandeerd is", zegt Pari.

"We pakken de dingen serieus aan met een wetenschappelijke technische commissie. Biodynamische teelt omvat een reeks goede landbouwmethoden die in de loop der tijd verloren zijn gegaan", zegt directeur Erneste Fornari.

Paolo Pari

"Elke landbouwkundige of agronoom weet dat de organische substantie van de grond meer dan 2% moet zijn om te voldoen aan goede landbouwpraktijken, maar door kunstmest en het ontbreken van een organisch component is dat cijfer al jaren onder de 1%. De biodynamische teelttechniek is erop gericht om de bodemvruchtbaarheid te herstellen en een evenwicht te bereiken dankzij micro-organismen in de bodem. Bemesting met humus en groene mest zijn de technieken die worden gebruikt om de bodemvruchtbaarheid te herstellen."

Tot nu toe hebben vijftig ondernemers in Italië zich aangesloten bij het netwerk en daarnaast zijn er nog eens 4500 potentiële.

"Biodynamisch wordt gezien als een evolutie van biologisch, maar het is niet bedoeld als vervanging. Het is een kans, zij het een niche, die tegemoet komt aan de behoeften van de veeleisende consument."

Contact:
Canova srl

Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC)
Ufficio commerciale mercato nazionale
Tel.: (+39) 0547 53019
Ufficio commerciale export
Tel.: (+39) 0547 57541
Email: commerciale.canova@apofruit.it
Web: www.canovaprodottibiologici.it/it

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.