Van bureau naar eigen biologisch boerenbedrijf

De boerderij van de biologisch boer Rob Bennenbroek ligt op Landgoed Bleijendijk, pal naast de A2. Maar als je via de parallelweg het erf oprijdt, voel je al snel de rust en ruimte van een buitengebied. Op het erf staat direct rechts vooraan de schuur met het bord 'Boerderijwinkel Bleijendijk 24-7 zelfservice'. Iets verderop staat een grote stal met koeien en helemaal achteraan op het erf de woonboerderij. 

Van bureau naar boerderij
Vier jaar geleden werkte hij nog als webdesigner bij een ICT-bureau. "Het kantoorwerk gaf me niet de gewenste voldoening. Het voelde te klein", licht hij toe. Hij komt zelf uit een boerenfamilie en die roots begonnen aan hem te trekken. Hij volgde een opleiding 'biologisch boeren' naast zijn werk. Na de opleiding wilde hij graag een eigen biologisch boerenbedrijf met rundvee en had het geluk dat hij direct aan de slag kon op Landgoed Bleijendijk. Bennenbroek: "Alle producten produceren we volledig biologisch. We gebruiken geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen en de koeien zijn dag en nacht buiten als het weer het toelaat."

Bennenbroek heeft bewust gekozen voor de Franse dubbeldoel koeien van het ras Montbéliarde. Dit ras geeft een goede productie melk en ook goed vlees. Een duurzame manier van melkveehouderij. De melk wordt vervolgens deels verkaasd door Biokaas en het eigen ijs komt van de Vughtse IJsboerderij.

Lees hier het complete artikel

Bron: Stadsblad Den Bosch

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven