Biologisch onderwerp branchebijeenkomst 'Agrarimpulse' in Augsburg

"We moeten de kloven tussen conventionele- en bio-landbouw overwinnen"

"Hoeveel bio heeft de markt nodig?" Deze vraag was dit jaar het onderwerp van de branchebijeenkomst 'Agrarimpulse' in Augsburg, georganiseerd door de 'Genossenschaftsverband Bayern' (GVB) en BayWa. Aan de bijeenkomst namen circa 1.000 landbouwers en vertegenwoordigers van de Bayerischen Volksbanken en Raiffeisenbanken deel.

"Er is geen twijfel over mogelijk, bio is op groeikoers", zei GVB-directeur Alexander Büchel in zijn openingsrede. In Beieren is de biologische landbouw een succesverhaal, waar de Beierse coöperaties hun aandeel aan hebben gehad. Alexander motiveerde dit onder andere met het feit dat ongeveer een kwart van de Duitse bio-melk van zuivelcoöperaties uit Bayern verwerkt en verkocht wordt.

Groei vanuit de consumentenkant blijft achter
Volgens het 'Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft' is Beieren tegenwoordig de deelstaat met het grootste biologische landbouwareaal van Duitsland. Daarbij is de bereidheid van de telers om over te stappen op biologische landbouw ongebroken, aldus Alexander. Wat echter zorgen baart is dat juist in de afgelopen twee jaar de groei van de vraag vanuit de consument achter is gebleven bij de groei vanuit de productiekant. De bereidheid van de consumenten om voor bio-producten 'degelijke prijzen te betalen' is noodzakelijk.

BayWa-bestuursvoorzitter Klaus Josef Lutz zei in zijn voordracht: "Als we de uitdagingen waar de landbouw wereldwijd voor staat succesvol willen aanpakken, moeten we de kloven tussen conventionele en biologische landbouw overwinnen." 

Agrarimpulse
'Agrarimpulse' wordt sinds tien jaar door de GVB en BayWa georganiseerd. De Beierse coöperatie GVB biedt haar leden en diens klanten met de bijeenkomst een platform om informatie met elkaar uit te wisselen.

Voor meer informatie:

Genossenschaftsverband Bayern e. V.
Türkenstraße 22-24
80333 München
Tel. 089 / 2868 - 3402
Fax. 089 / 2868 - 3405
presse@gv-bayern.de  
www.gv-bayern.de 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven