Minister Schouten op bezoek op bio-pluimveebedrijf

Gisteren,18 februari, bracht vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten een bezoek aan Ede waar zij in gesprek gaat met agrarisch ondernemers over kansen in de regio op het gebied van duurzame voedselproductie. Het bezoek aan Ede is onderdeel van de regiotour waarin minister Schouten verschillende regio’s bezoekt waarmee een Regio Deal wordt gesloten. Het kabinet heeft 950 miljoen uitgetrokken voor de versterking van de regio.

In Lunteren ging minister Schouten in gesprek over duurzame voedselproductie en het vraagstuk hoe gezond voedsel voor iedereen beschikbaar en betaalbaar kan zijn. Tijdens een rondleiding op het biologisch pluimveebedrijf van de familie van Veldhuizen werd toegelicht hoe deze ondernemer werkt aan fijnstof- en ammoniakproblematiek, dierenwelzijn en mestverwerking en daar een goed verdienmodel voor heeft gevonden.

Minister Schouten: “In deze regio is, door de aanwezigheid van twee universiteiten, veel kennis beschikbaar. Er wordt dan ook hard gewerkt aan innovaties rondom voeding en gezondheid. Daarbij wordt zowel naar de consument als naar de ondernemer gekeken: wanneer wordt het aantrekkelijk voor een bedrijf om aan de slag te gaan met duurzame voedselproductie? Maar ook: hoe zorg je dat gezond eten aantrekkelijk  en betaalbaar is, zodat consumenten het ook daadwerkelijk gaan eten? Maandag ga ik hier verder over in gesprek.”

Bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven