Steeds meer bio-landbouwers in Karinthië

35.500 hectare: zo groot is het bio-landbouwareaal in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Steeds meer landbouwers stappen namelijk over op de biologische werkwijze. Daar zijn de consumenten en het 'Kärntner Biozentrum' blij mee.

Ook in 2018 ziet men een duidelijk groei van de biologische landbouw: 1813 bedrijven leven de nauwkeurige wettelijke richtlijnen bij de productie, verwerking en certificering na. Dat zijn 2,5 procent meer bedrijven dan in 2017. Bij het biologisch landbouwareaal in Karinthië werd de grens van 35.000 hectare overschreden, blijkt uit cijfers van het Oostenrijkse ministerie van Duurzaamheid en Toerisme. "De strategie van Karinthië voor de vergroting van het biologisch landbouwareaal draagt vruchten", zijn Johann Mößler, voorzitter van het landbouwschap, en Johann Kreschischnig, deelstaatvoorzitter van Bio Austria, het met elkaar eens.

Iedere landbouwer krijgt ondersteuning van het 'Kärntner Biozentrum'. Een belangrijke reden van de groei van de biologische landbouw is de stijgende vraag onder de consumenten. Desondanks zou de politiek een signaal af moeten geven en eindelijk het besluit van de deelstaatregering moeten zien te realiseren die een bio-aandeel van 30 procent voorschrijft.

Bron: www.krone.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven