Juridisch geschil met Alnatura: dm moet betalen

Drogisterijketen dm heeft bij een geschil met bio-handelaar Alnatura een juridische nederlaag geleden. Het Oberlandesgericht (OLG) Frankfurt bepaalde dat dm twee miljoen euro aan Alnatura moet betalen.

Bij de beroepsprocedure ging het om de vraag of het ontbinden van een samenwerkingsovereenkomst door Alnatura rechtmatig was.

De voormalig contractpartner dm had al in eerste instantie haar aanklacht tegen de ontbinding verloren. Een rechter van het OLG in Darmstadt bevestigde nu het besluit. De ontbinding van de overeenkomst in 2014 is rechtsgeldig.

De twee miljoen euro had dm in 2014 ingehouden, hoewel het geld Alnatura toe had moeten komen voor geleverde producten. Als reden gaf de drogisterijketen aan dat de bio-handelaar begin jaren '90 haar prijzen niet meer door middel van kostengebaseerde berekeningen, maar per lijst vast heeft gesteld en op deze wijze onrechtmatig heeft verhoogd. In totaal eiste dm daarom zes miljoen euro van Alnatura en hield aanvankelijk de twee miljoen euro in. Alnatura eiste van haar kant de betaling van de openstaande rekening - en had nu juridisch succes.

Geen revisie toegestaan
Het OLG liet geen revisie toe. Dit moest de drogisterijketen als aanklager bij het Bundesgerichtshof in Karlsruhe aanvragen. De twee ooit nauwe partners – bedrijfsdirecteur Götz Rehn (Alnatura) en Götz Werner (dm) zijn zwagers – gingen in 2014 gescheiden wegen. Dat leidde tot meerdere juridische geschillen.

Bronnen:
www.bnn.de
www.bio-markt.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven