BIO KEPOS 3: biokruiden in composteerbare verpakking

Fratelli Simonato houdt zich bezig met de teelt van kruiden en deze zijn jaarrond beschikbaar. Het gaat onder andere om basilicum, salie, peterselie, bieslook, rozemarijn, munt, oregano, marjolein, tijm, dille, citroenmelisse, koriander, waterkers, kervel, kamille, lavendel en zoethout. 

De vraag naar verse kruiden neemt toe dankzij meer kennis over hun medicinale- en voedingskwaliteiten. De vraag is ook afkomstig van restaurants van over de hele wereld en zelfs van de farmaceutische en natuurlijke cosmetica-industrie.

Met name de vraag naar biologische producten maakt een sterke groei door. Het is een marktsegment dat belangrijke ruimtes opent, strikt in overeenstemming met de naleving van EU-protocollen.

Rosanna Bertoldin, marketingmanager

"We sluiten de maand februari met veel enthousiasme af, ook vanwege onze deelname aan de twee belangrijkste beurzen in Duitsland, waar een aantal van onze managers goede zaken hebben gedaan", zegt Rosanna Bertoldin.

"Het doel is ook om het bedrijf in het buitenland uit te breiden en te consolideren. Op de Biofach promoten we BioKepos3, een nieuwe verpakkingslijn zonder milieu-impact, bestaande uit een pot gemaakt van plantaardige vezels, een industrieel composteerbare zak en een informatieblad gemaakt van gecertificeerd papier."

De drie sterke punten van BIO KEPOS 3:

  1. De pot is gemaakt van plantaardige vezels en na gebruik op de composthoop worden gegooid.
  2. De verpakkingszak, gemaakt van afbreekbaar materiaal, kan bij het plastic afval.
  3. Het label is gemaakt van gecertificeerd papier en kan bij het oud papier.

"Onze Italiaanse culinaire hoogstandjes zijn over de hele wereld bekend en worden erg gewaardeerd. Op de twee beurzen is het specifieke aandeel van Italiaanse landbouwbedrijven op het gebied van biologische productie op een tastbare manier naar voren gekomen. Het zijn ethische en duurzame bedrijven, die zich inzetten voor het creëren van innovatieve en uitstekende producten, die zichzelf opnieuw bevestigen als aanjagers van de economie", zegt Rosanna.

De geschiedenis van het bedrijf
Fratelli Simonato is gevestigd in het Italiaanse Due Carrare en beslaat een totale kasoppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter. Het is een van de grootste Italiaanse producenten van biologische aromatische planten.

Het bedrijf is opgericht in de eerste helft van de jaren 1900 en inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Sinds 1997 is er gestart met de conversie naar biologisch, gevolgd door de BIO-certificering in 2000 die is uitgegeven door het Institute for Environmental Ethics Certification - ICEA.Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato

Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italy
Tel./fax: (+39) 049 912 5935
Cell.: (+39) 347 0645998
Email: info@simonato.com
Web: www.simonato.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven