Bauck viert 50-jarig jubileum met nieuwe molen voor glutenvrije haver

Het Duitse bedrijf Bauck viert in 2019 haar 50-jarig bestaan onder het motto '50 jaar met hart en molen' en plant tegelijkertijd de verdubbeling van haar capaciteiten door de bouw van een nieuwe molen. Volgens een persmededeling moet de nieuwe installatie jaarlijks zo'n 13.000 ton meer graan kunnen verwerken. Het bedrijf maakte bekend dat men de nieuwe molen hoofdzakelijk voor de productie van glutenvrije haver wil gebruiken. Hierdoor zal Bauck haar status binnen het glutenvrije bio-assortiment en bij bio-bakmixen duidelijk uit kunnen breiden. Voor de gedeeltelijke financiering van de nieuwe molen maakt het bio-bedrijf voor het eerst gebruik van crowdinvesting.

Ingebruikname in 2020
De bouw van de nieuwe molen moet in het voorjaar van 2019 beginnen, de ingebruikname staat voor het jaar 2020 gepland. Naast de capaciteitstoename bereikt Bauck door de nieuwbouw een vrachtkilometerreductie van minstens 180.000 km per jaar. Zodra de nieuwe molen in gebruik wordt genomen worden er tien nieuwe medewerkers aangenomen.

Alternatieve gedeeltelijke financiering
Een deel van de investeringssom van in totaal 15 miljoen euro verzamelt Bauck in het kader van een crowdinvestment in samenwerking met Finnest, een investeringsplatform voor middenstandsbedrijven. Geïnteresseerde personen kunnen met bedragen tot maximaal 10.000 euro deelnemen aan het bedrijfssucces. In totaal plant Bauck op deze manier één miljoen euro te genereren.

Bron: bio-markt


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven