Urtekram stapt over op suikerriet verpakkingen

Het Deense merk Urtekram stapt over naar plant-based verpakkingen, gemaakt van suikerriet, en zet daarmee de volgende stap richting hun uiteindelijk doel om volledig plastic-vrij te produceren.

Alle producten zijn al plastic-vrij, en nu volgen de verpakkingen ook. De nieuwe flessen worden gemaakt van afval van suikerriet. In 2019 zal 85% van al hun producten verpakt zitten in deze nieuwe verpakking.

Milieubewust
Met het doorvoeren van deze verandering wil Urtekram een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving. Sofia Ganer, brandmanager van Urtekram licht toe: "Bij Urtekram gaan we zuinig om met onze leefomgeving. Deze dogma vloeit voort uit onze visie en dat is te zien aan onze producten en verpakkingen. Al het papier en karton verpakkingen zijn bijvoorbeeld FSC-gecertificeerd. In 2019 willen wij deze missie graag voortzetten."

Van plastic naar suikerriet
Urtekram blaast nieuw leven in suikerrietafval. Het restant dat overblijft bij de suikerproductie wordt omgezet tot alcohol. Dit hoofdbestanddeel is het beginpunt van het productieproces van suikerriet-‘plastic’. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot sterk daalt en draagt bij aan het merk’s doel om in de toekomst volledig plastic-vrij te produceren.

Voor meer informatie:

www.urtekam.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven