VS: Knickey produceert ondergoed van bio-katoen

Als er een deel van je garderobe is die je duurzamer wilt maken, laat het dan je ondergoed-la zijn. Je ondergoed komt in contact met het meest gevoelige en absorberende deel van je lichaam. 

Vooral vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze schoon en groen ondergoed dragen. 300 miljoen vrouwen lijden ieder jaar aan vaginale schimmel en blaasinfecties, problemen die verergerd worden door niet ademende, chemische materialen. 

En nu is er Knickey, een bedrijf dat de ondergoedsector op z'n kop wil zetten. Z'n eenvoudige, praktische en comfortabele broeken worden gemaakt van 100% gecertificeerde bio-katoen in een fairtrade bedrijf in India. 

De katoen is GOTS-gecertificeerd. Dit garandeert dat geen giftige chemicaliën zijn gebruikt tijdens de teelt, dat er met afval vakkundig is omgegaan en water is bespaard en dat werknemers werken onder veilige en schone omstandigheden en een eerlijke betaling krijgen.

Daarnaast biedt Knickey ook een recycle programma. Amerikanen kunnen hun oude slips terugsturen, ongezien het merk en Knickey zorgt voor de recycling. De oude textiel wordt gebruikt voor isolatie, matrassen enz. Wie een doos oud ondergoed opstuurt krijgt een gratis exemplaar terug.

De onderbroeken worden in verschillende stijlen geleverd, zoals hipsters, bikini en strings. 

Bron: treehugger.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven