Vrouwen houden van biologisch

Wie koopt er eerder biologische producten - man of vrouw?
In zo'n beetje iedere supermarkt vindt men tegenwoordig biologische levensmiddelen. Iedereen heeft dus de mogelijkheid om ze te kopen - maar wie doet dit ook werkelijk? Uit een nieuw onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen hele andere keuzes maken in de supermarkt.

Bio-barometer toont aan: mannen en vrouwen kiezen anders
Veel mensen in Duitsland kopen graag biologische levensmiddelen. Maar uit de nieuwe 'bio-barometer' van de Bondsregering blijkt dat mannen en vrouwen hele andere keuzes maken in de supermarkt. De vrouwen kopen eerder biologische producten. Acht op de tien vrouwen (81 procent) gaf aan dat zij in meer of mindere mate biologische producten consumeren. Ongeveer de helft van hen doet dat heel bewust en overtuigd, bij de anderen gebeurt het eerder toevallig. Slechts twee op de tien vrouwen (19 procent) zegt nooit biologische producten te eten.

Vrouwen kiezen duidelijk vaker voor biologisch
En de mannen? Bij hen ziet het er anders uit. Bij hen is het percentage dat met overtuiging biologische producten koopt en het percentage dat vooral geen biologische producten wil kopen meer in evenwicht. Drie op de tien ondervraagde mannen gaf aan dat zij nooit biologische producten eten. Eveneens drie op de tien ondervraagden (31 procent) zweert op biologisch. In totaal zegt zeven op de tien mannen (67 procent) dat zij de ene keer wat vaker, de andere keer wat minder vaak biologische levensmiddelen consumeren. Bij de vrouwen waren het er echter acht op de tien – zij kiezen dus duidelijk vaker voor biologisch.

Bio moet men zich kunnen veroorloven
Waarom dat zo is? Moeilijk te zeggen! Misschien vinden vrouwen de eigen gezondheid belangrijker. Al gaat het de consumenten niet alleen maar om de eigen gezondheid. Voor de meesten is het een nog belangrijker aspect dat de dieren dierwaardig worden gehouden. De consumenten willen ook lokale bedrijven ondersteunen. Dat is ook een ecologische zaak: als producten eerst per vrachtwagen van ver moeten komen, verpest dat de lucht en schaadt dat het milieu. Bijzonder populair zijn overigens biologische eieren: 68 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij vaak of altijd biologische eieren kopen

Maar de enquête in opdracht van het ministerie van Landbouw laat nog iets anders zien: mensen met een hoog inkomen eten meer biologische producten. Dat is ook niet vreemd aangezien biologische producten in sommige gevallen tot wel dubbel zo duur zijn. Overigens zijn er maar heel weinig mensen in Duitsland die alleen maar bio-producten kopen.  Slechts drie procent doet dat. Bio moet men zich immers ook kunnen veroorloven. 

Bron: www.rtl.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven