Bio Goat Meat genomineerd voor een Food Heroes Award

Bio Goat Meat, een coöperatie van 35 biologische geitenhouders, is genomineerd voor een Food Heroes Award in de categorie ‘mannelijke dieren’. De Food Heroes Award is een internationale prijs voor initiatieven die voedselverspilling tegengaan. Bio Goat Meat is
genomineerd vanwege haar inzet voor de vermarkting van geitenvlees van bokjes, zodat het niet verspild wordt maar op het bord belandt.

De doelstelling van de coöperatie is om de bokjes geboren op de biologische melkgeitenbedrijven op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in het biologische segment. In het oprichtingsjaar 2018 kwam de coöperatie veelvuldig in het
nieuws, werden en ‘boktoberfesten’ georganiseerd en werden er al meer dan 1.000 Chevons (bokken van 6-8 maanden) verkocht.  De jury verkoos Coöperatie Bio Goat Meat uit de 76 inzendingen tot een van de drie finalisten in de categorie mannelijke dieren. Voorzitter Heinie Alting is erg verheugd met de nominatie: “Biologisch geitenvlees op de kaart zetten is geen eenvoudige opgave. De nominatie is een hele mooie erkenning de inspanningen van het afgelopen jaar.” De andere twee finalisten in de categorie mannelijke dieren zijn InOvo en Bickus.

Food Heroes Finalist
De Food Heroes Award is een initiatief van instanties uit meerdere Europese landen, waaronder ZLTO (Nederland) , University of Lincoln (Groot-Brittannië), Flanders District of Creativity (België), Asscociation des Chambres d’Agriculture (Frankrijk) en Bord Lascaigh Mhara (Ierland). Zij hebben de Food Heroes Award in het leven geroepen omdat ze innovatieve ondernemers willen ondersteunen die iets doen tegen voedselverspilling. 

Stemmen voor publieksprijs
De prijzen worden uitgereikt tijdens de CFIA-fair in Rennes, Frankrijk. Tijdens de speciale Award Show zullen de winnaars de prijzen uitgereikt krijgen uit handen van de voorzitter van de jury, EU-commissaris Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: groente en fruit, mannelijke dieren en vis en schaaldieren. Er is voor elke categorie ook een publieksprijs.

Voor meer informatie:
Bio Goat Meat
Food Heroes Award


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven