Annatto kleurstof van Frutarom Natural Solutions biologisch gecertificeerd

De consumentenvraag naar fairtrade, duurzame en biologische producten neemt snel toe en nu heeft ook Frutarom Natural Solutions, een onderdeel van International Flavors & Fragrances, een biologische certificering ontvangen voor hun natuurlijke annatto kleurstof. Het ingrediënt heeft certificeringen ontvangen van zowel het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) als de European Organic Certifiers Council. Annatto zaden en extracten worden al meer dan een eeuw gebruikt in Europa en Noord-Amerika om een geel tot rode kleur aan voeding en dranken te geven en is de op één na meest economisch belangrijke kleurstof ter wereld.

Om een certificering te krijgen heeft Frutarom meer dan 50 telers van annatto zaden in de Quillabamba Valley in Cuzco, Peru en in Codo del Pozuzo in Puerto Inca, Peru getraind en geregistreerd. De afdeling voldoet ook aan alle regels voor de biologische teelt en betaalt een eerlijk salaris aan zijn telers. Frutarom biedt volledige traceerbaarheid van het teelt- en oogstproces om een pure, biologische annatto kleurstof te kunnen bieden.

“Biologische kleurstoffen zijn een belangrijk onderdeel van de 'clean label' trend," zegt Yoni Glickman, directeur Natural Product Solutions bij IFF Frutarom. “Biologische certificering is de standaard geworden binnen de industrie, vooral omdat het alle aspecten van de teelt, oogst extractie omvat en een volledige traceerbaarheid van het ingrediënt creëert, van zaad tot eindproduct."

Frutarom heeft voor zijn Natural Solutions Products afdeling een agrarisch areaal uitgekozen dat vrij is van verboden chemische stoffen. De telers waarmee ze werken gebruiken GGO-vrije zaden en gebruiken geen synthetische bestrijdingsmiddelen, antibiotica,  verdelgingsmiddelen of hormonen. "Het gaat allemaal om zorgen voor het milieu en loyaal blijven aan de verwachtingen van de consumenten voor producten die gezond en eco-vriendelijk zijn," zegt Ilanit Bar-Zeev, vicevoorzitter Natural Product Solutions bij IFF Frutarom.

Frutarom creëert natuurlijke en biologische oplossingen die betaalbaar en toegankelijk zijn op de markt. "Er is een delicate balans tussen het leveren van natuurlijke, biologische kleurstoffen die verantwoordelijk geteeld en geoogst worden, en het kosteneffectief houden van deze producten," legt Bar-Zeev uit. Frutarom is toegewijd aan het uitbreiden van zijn portfolio met producten die goed zijn voor de consument én voor de aarde, met ingrediënten die fabrikanten en consumenten kunnen vertrouwen.

Bron: BevNet


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven