100% natuurlijke biologische zoetstoffen en additieven van groenten- en fruitschillen

Met Fooditive introduceert 7th Circle een nieuwe generatie additieven volledig gebaseerd op restproducten uit de groente- en fruitsector.

De Rotterdamse startup 7th Circle heeft de introductie aangekondigd van Fooditive, haar merk van natuurlijke additieven. Het is de wereldprimeur van een assortiment additieven voor voedingsmiddelen en dranken.

“Wij maken een revolutie voor de voedings- en drankenindustrie mogelijk om producten in de schappen van de supermarkt te zetten die vrij zijn van de chemicaliën en dus ongevaarlijk voor de gezondheid van de consument”, aldus 7th Circle oprichter en wetenschapper Moayad Abushokhedim.

De additieven zijn volledig gebaseerd op restproducten van groente- en fruit. Zo zijn de emulgatoren afgeleid van biologische aardappelen en worden de zoetstoffen gemaakt van de schillen van biologische peren en appels. Biologische bananenschillen worden gebruikt als hoofdingrediënt van de verdikkingsmiddelen en wortelen staan aan de basis van de conserveringsmiddelen. Tot slot zijn de natuurlijke zoetstoffen ook caloriearm.

“We geloven dat de toewijding aan en zorg voor onze planeet iets geweldigs teruggeeft: onze gezondheid,” aldus Abushokhedim. “Deze producten zijn revolutionair en dragen bij aan een betere wereld. In dat geloof staan wij niet alleen. Tijdens de gesprekken met potentiële investeerders, kregen we hiervoor veel bijval, ook daar waar je dat niet direct verwacht.”

"Consumenten willen begrijpen wat ze eten," aldus Moayad Abushokhedim. "7th Circle is gespecialiseerd in de productie van volledig natuurlijke additieven en zoetstoffen omdat we geloven dat dit is wat consument wenst en wat het milieu nodig heeft.”

Voor meer informatie:

www.7thcircle.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven