Handelskwekerij Piet van ’t Wout behaalt EKO-certificaat

Handelskwekerij Piet van ’t Wout uit Boskoop beschikte al over verschillende certificaten voor de levering van een totaal assortiment duurzaam geteelde boomkwekerijproducten. Nu heeft het bedrijf het EKO-certificaat en kunnen ook producten worden geleverd vanaf eigen kwekerij die volledig biologisch zijn gekweekt.

Al jaren is Handelskwekerij Piet van ’t Wout uit Boskoop voor veel gemeenten een vertrouwd adres voor de uitvoering van groenprojecten. “We leveren de beplanting voor de stedelijke en landschappelijke groenmarkt. Daarnaast kunnen we de aanplant verzorgen en geven we garantie op de beplanting. Onze slogan is Piet van ’t Wout kweekt vertrouwen”, vertelt eigenaar Pieter van ’t Wout.

Duurzaamheid is voor het Boskoopse bedrijf belangrijk. De planten komen vanaf de eigen kwekerij die Milieukeur gecertificeerd is. Daarnaast mag Piet van ’t Wout alle Milieukeurproducten verhandelen die zij als zodanig inkoopt. Met het keurmerk voldoet de handelskwekerij aan het beleid van de overheid van “Duurzaam inkopen”. Milieukeur heeft een brede benadering van verduurzaming van producten en diensten. De nieuwe internationale keurmerknaam 'On the way to PlanetProof' geeft dit goed weer.

Met het behalen van het EKO-certificaat gaat Piet van ’t Wout nog een stap verder en loopt het bedrijf voorop. Het EKO-keurmerk geeft aan dat het product volledig biologisch is geteeld, dus zonder chemische middelen of kunstmest. Pieter van ’t Wout: “Wij horen van gemeenten dat ze biologisch willen inkopen omdat dat beter is voor bijen en vlinders en past bij het werken aan een groene omgeving. Ik heb mij ingespannen om op een deel van mijn kwekerij volledig biologisch te gaan telen. Je moet voldoen aan strenge eisen van SKAL Biocontrole. Ik ben blij dat dit lukt en ik EKO hebt gehaald. Ik kweek een groot sortiment heesters en mag ook EKO-bomen inkopen en verhandelen. We willen komende jaren graag de biologische productie verder uitbouwen samen met gemeenten die bij de top willen horen op het gebied van duurzaam groen. ”

Om het kwaliteitsniveau en duurzaamheid aan te kunnen tonen, beschikt Piet van t Wout verder over het MPS Bewijs Duurzaamheid, ISO 9001, ISO 14001, en de CO2-Prestatieladder. Kwaliteitsborging is een belangrijk uitgangspunt bij de aankoop van boomkwekerijgewassen. ISO borgt dit. De CO2-Prestatieladder maakt inzichtelijk hoeveel een bedrijf doet aan CO2-reductie. “Ja, het zijn veel keurmerken”, lacht Pieter van ’t Wout “Maar dat geeft maar aan dat onze slogan klopt. Piet van ’t Wout kweekt vertrouwen! We hopen dat opdrachtgevers dat waarderen bij de aanbestedingen en net als ons bij de top qua duurzaam groen willen horen.”

Voor meer informatie:
Handelskwekerij Piet van ’t Wout
0172-214347
www.pietwout.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven