Biologische groenteteler Krispijn in het schap van Albert Heijn

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf heden een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij. 

De vier jonge boeren kenmerken zich door hun passie voor hun vak en trots op hun product en de zorg die ze dragen voor natuur/dier. Het boer-zijn zit in hun bloed, waar hun ouders/grootouders zijn gestart staan zij nu klaar om hun eigen koers te bepalen aan hoe zij boer willen zijn.

Biologische groenteteler Krispijn (35) uit Ens, Flevoland, die een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, die hun oogst van Hollandse zoete aardappelen verkopen onder hun merk ‘de Zoete Pieper’.

Vier weken lokaal testen in vier winkels = 16 winkels
Met de pilot ‘jonge boer over de vloer’ geeft de Albert Heijn een podium aan deze jonge ambitieuze boeren om in hun lokale winkels te testen. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap etc.

Verkooppunten
De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk.  De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.

Bron: Albert Heijn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven