MISEREOR vastenbier: alcoholvrij en biologisch

Ook dit jaar is het alcoholvrije MISEREOR-vastenbier weer tijdens de vastentijd bij de Duitse bio-winkels verkrijgbaar. Bio-brouwerij Neumarkter Lammsbräu heeft dit alcoholvrije bier voor MISEREOR gebrouwen. Het is vanaf Aswoensdag tot aan het einde van de vastentijd te koop.

Met het vastenbier pakt MISEREOR een oude traditie uit Bayern op en biedt zij een alcoholvrij alternatief aan voor het normaal gesproken sterke bier met een hoog alcoholpercentage. In kloosters heeft vasten een lange traditie. Vloeibare voeding was tijdens de vastentijd toegestaan, waardoor vindingrijke monniken op het idee kwamen om dun bier voedzamer te maken. De recepten voor het 'vloeibare brood' gaan terug tot in de vroege middeleeuwen met een alcoholpercentage tot 11 vol.-%.

Het MISEREOR vastenbier is de tot nu toe enige bekende alcoholvrije variant van van het vastentijdsbier. Ondersteuning bij de moderne  interpretatie van het vastenbier krijgt MISEREOR van bio-pionier Neumarkter Lammsbräu. Sinds decennia geldt voor de familiebrouwerij uit de Oberpfalz het beginsel om altijd het best mogelijke product op absoluut duurzame wijze te produceren.

Daartoe hoort het vertrouwen in traditionele brouwkunst net zo zeer als het gebruik van uitsluitend de meest hoogwaardige brouwgrondstoffen uit de biologische landbouw: hele hopbellen van aromahop en in de eigen mouterij geproduceerd mout uit bio-graan. MISEREOR nodigt ertoe uit om ook in Duitsland de weg van echte levenskwaliteit met mondiale verantwoordelijkheid in te slaan. Het MISEREOR-vastenbier is ideaal voor evenementen in de vastentijd. Het bier is in alle denn’s Biomarkt-filialen evenals bij andere deelnemende bio-winkels en goed gesorteerde slijterijen verkrijgbaar. Eén euro van iedere verkochte krat vastenbier komt ten goede aan MISEREOR-projecten.

Verdere informatie is te vinden op: www.misereor.de/fastenbier

Bron/Fotobron: Neumarkter Lammsbräu Gebr. Ehrnsperger KG | lammsbraeu.de

Bron: www.about-drinks.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven